Додайте товари до списку бажань
Додайте товари для порівняння
0
Мій кошик

Засоби захисту (ЗІЗ) голови та обличчя

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

Виконання своїх обов'язків людьми безлічі існуючих у світі професій зв'язане з можливістю отримати травму при недотриманні вимог техніки безпеки, ігноруванні використання захисних засобів. Особливо часті нещасні випадки на будмайданчиках і в цехах різних виробництв, що представляють загрозу для здоров'я і навіть життя, пов'язані з травмами обличчя, голови, органів слуху і зору.

ЗІЗ (засоби індивідуального захисту) голови та обличчя

Щоб захистити ці частини тіла, виробники пропонують наступні засоби, що належать до категорії ЗІЗ:

  • каски;
  • прозорі щитки та екрани;
  • захисні окуляри.

На виробничих майданчиках, робочий процес на яких супроводжується шумом високого рівня необхідно використовувати протишумові навушники та беруші. Для виготовлення ЗІЗ використовують міцні, стійкі до ударів і інших механічних дій матеріали. Засоби захисту вибирають з урахуванням специфіки виконуваних робіт.

Наприклад, каски на будівельних майданчиках уберігають працівників від важких предметів, що впали згори. Вберегти очі від пилу, бризок, попадання в них дрібних предметів або осколків зможуть захисні щитки. Для працівників, що здійснюють зварювання, пропонуються спеціальні маски й щитки для обличчя, здатні захистити очі від ІЧ випромінювання та іскри.

Вибір захисної каски, екрану або щитка

Найефективнішим засобом для захисту голови від ударів є каски. Ці вироби відрізняються один від одного за наступними показниками:

  • матеріалом виготовлення;
  • розміром;
  • колірним виконанням.

Чому важливо при виборі захисного шолома звертати увагу на матеріал корпусу? Тому що кожен з них призначений для захисту від негативної дії різних зовнішніх чинників. Наприклад, від хімічних речовин, металевих бризок або іскри більше підійде головний убір з поліаміду – міцного синтетичного матеріалу. Захистити від дії лугів, кислот, олій зможе виріб з термостійкого удароміцного АВС-пластика. При роботі, що вимагає від каски жорсткості, термо- і вдаростійкости не обійтися без виробу з ПНТ.

Для захисту голови в умовах низьких температур знадобиться головний убір зі стійкого до ударів, досить еластичного ПВТ. А ось протистояти не лише механічній дії, а і сонячним променям зможе шолом з монолітного полікарбонату. Від оснащення усередині пристосування залежить сила удару. Вона ж відповідає за якість фіксації виробу на голові.

Для виготовлення оснащення використовують пластмасу або текстильну стрічку. Вона кріпиться чотирма, шістьма або вісьмома кріпленнями. Останні роблять безпосередній вплив на розподіл сили удару. За рівнем захисту усі моделі шоломів діляться на три класи:

  • A – вироби загального користування. Служать для захисту від ударів, але не від високої напруги.
  • B – каски для електромонтажників. Попереджають можливість появи забитих місць від важких предметів, що падають, здатні захистити від високої електричної напруги.
  • C – полегшені вироби для оберігання від випадкових ударів головою об статичні об'єкти. Від поразки струмом, ударів предметами, що падають з висоти, вони не захистять.

Каски класу C іноді називають каскетками або кепками.

Захисна каскетка

Цей виріб, по суті, є бейсболкою з козирком з водовідштовхувального текстильного матеріалу. На відміну від звичайної кепки каскетка міцніша, має оснащення у вигляді пластикового каркаса. Під ним знаходиться поліуретановий амортизатор.

Каскетка не є повноцінною заміною каски, оскільки має невисокий рівень захисту. Такі головні убори можна зустріти на працівниках складів, автосервісів, обслуговуючому персоналі промислової техніки й дорожньої інфраструктури.

На що впливають кольори касок

На будівництвах, в цехах промислових підприємств можна зустріти людей в шоломах різного кольору. Конструкційно головні убори ніяк не відрізняються. Різноколірні каски просто допомагають зрозуміти, яку посаду обіймає людина. Наприклад:

  • білі шоломи – для керівників підприємств або компаній, начальників ділянок, інспекторів з ТБ і ОП;
  • червоні – ІТП, головні механіки й енергетики, виконроби, майстри;
  • жовті та помаранчеві – підсобні й різноробочі, обслуга.

Раніше це було закріплено в нормативних документах. Зараз це швидше данина традиції, а не обов'язкова вимога.

Де можна використати щиток

Для забезпечення захистом персоналу на травмонебезпечних підприємствах використовують не лише каски, але і щитки для обличчя з пластика або у вигляді металевої сітки. Це найдієвіший спосіб запобігти опікам, іншим видам ушкоджень шкірного покриву обличчя або органів зору. Цей виріб є напівкруглим екраном. Його забезпечено зручним кріпленням на голову або каску. Таке пристосування захищає від таких небезпечних елементів на виробництві, як:

  • бетонний пил;
  • гарячі бризки розплавленого металу;
  • іскри в ході проведення зварювальних робіт;
  • відлітаючі осколки або стружка.

У хімічних і медичних лабораторіях щитки на обличчя захищають від різних видів випромінювання, їдких хімічних речовин і інших можливих загроз. Такі пристосування, що захищають від хвороботворних мікроорганізмів, активно використовують медики. Екрани у поєднанні з одноразовими масками нерідко використовують лікарі-стоматологи й медсестри стоматологічних поліклінік. Однією з переваг цих захисних засобів є можливість їх обробки антисептиком.

Як вибрати ЗІЗ обличчя і голови

В Україні на ринку товарів, призначених для забезпечення охорони праці працівникам різних сфер виробництва, однією з найвідоміших компаній є UKRZIZ. Продаж товару здійснюється через інтернет-магазин Укрзізпостач. У нас у великому асортименті представлені якісні, і при цьому недорогі засоби індивідуального захисту, робочі куртки, брюки, взуття тільки відомих виробників з Франції, Чехії, Польщі й інших країн ЄС.

Якщо вам необхідно купити за ціною від виробника захисні каски або щитки, спершу визначитеся, від чого потрібно захищатися. Від цього залежать вимоги, яким повинні відповідати ЗІЗ обличчя і голови. Після цього оберіть в каталозі відповідний за характеристиками й вартістю товар і оформіть замовлення телефоном або онлайн. Нашими клієнтами можуть бути мешканці не лише Києва, але і будь-якого іншого міста України. У одне замовлення можна включити увесь набір ЗІЗ, у тому числі спецодяг, чоботи чи інший вид робочого взуття, каски, рукавички, щитки.

Вгору